30 perisoare
Se dezoseaza pieptul de pui,se spala cu apa rece,apoi se toaca prin masina de tocat.
Curatam cepele ,le spalam , apoi 2 cepe curatate se toaca prin masina de tocat sau se dau pe razatoarea mica. Adaugam la compozitia de perisoare,sarea,mararul (spalat si tocat marunt),ouale,3 linguri de orez (75g) si putin piper .Amestecam bine compozitia.
Separat se pun intr-o oala 3 l apa cu sare(dupa gust).Adaugam pe rand ,2 cepe tocate ,3 morcovi (spalati si tocati cubulete),ardeiul gras ( curatat de seminte ,spalat si tocat cubulete).
Separat intr-o tigaie ,calim 2 cepe tocate marunt cu putin ulei.Adaugam rosiile decojite (de preferat tocate cubulete),putina sare si lasam sa se inabuse putin.Sosul de rosii obtinut il rasturnam in oala cu legume (cand legumele sunt fierte).
Apoi spalam frunzele de telina, le tocam si le adaugam la ciorba ,adaugam borsul strecurat,restul de orez si lasam 5 minute sa clocoteasca .
Intr-un bol micut punem putina apa calduta si incepem sa facem perisoarele.Formam bilute de marimea unei nuci. Din cand in cand umezim mainile cu apa calduta pentru a nu se lipi perisoarele.
Punem perisoarele usor in ciorba, lasam 5-10 minute sa fiarba ,apoi oprim flacara si mai lasam 10 minute acoperit.
Se serveste calda cu putin patrunjel tocat .