Ciorba de porc a la grec

de alinutzika in Ciorbe, 6 Ian 2012 | 17575 vizualizari

 

Pt ca intotdeauna cand servesc la masa ciorba primesc multe laude, m-am gandit sa prepar mai des ciorba si sa incerc toate genurile..:)))
A iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne porc
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 telina medie
  • 1 cana orez
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, vegeta
  • putin tarhon uscat
  • 2-3 dopuri de otet (asa masor eu otetul, ca sa nu uit...:)))))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc a la grec:

Se toaca marunt toate legumele si se pun la calit in putin ulei, la foc mic.

Cand sunt calite, se adauga carnea taiata bucatele mai mici, apoi se condimenteaza.Cand carnea prinde a se rumeni, se umple oala cu apa, dar nu chiar pana sus. Se adauga otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga orezul. Se amesteca smantana cu galbenusurile, intr-un vas adanc. Daca, carnea si orezul sunt fierte, se opreste focul si se ia cu polonicul zeama din oala si se pune in vasul cu smantana, treptat, amestecand continuu. Dupa ce se pun asa vreo 3 polonice, se adauga toata compozitia in oala de supa, treptat,  amestecand usor pana e incorporata toata in supa.

Se serveste fierbinte cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]