Ciorba de praz

de Bunica in Supe/Ciorbe, 14 Dec 2009 | 22793 vizualizari

 

Fiind post , m-am gandit ca e buna o ciorba de praz.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de praz potrivite
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina mica
  • 200 ml. suc de rosii
  • fidea
  • zeama de varza
  • sare
  • verdeata
  • 2 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz:

Se curata radacinoasele ,se spala, se dau pe razatoare si se pun la fiert. Prazul se spala ,se taie, dupa preferinta  rondele sau marunt ,si se pune peste radacinoase. Se lasa la fiert 10 -15 minute, se adauga sucul de rosii, apoi zeama de varza si fidea la sfarsit. Dupa ce a dat cateva clocote se potriveste de sare si se adauga uleiul. Cand s-a racit se pune verdeata proaspata sau uscata.

TIPS-URI

1

prazul fierbe foarte repede

2

se poate face si fara zeama de varza (fiecare o acreste dupa gust)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

ANCA 1

16.12.2009, 22:49

intre preferatele mele!! musai cu zeama de varza si eu! merge ff bine si orez in loc de paste.

pana_luminita 1

18.12.2009, 16:09

Adinuta 1

21.12.2009, 16:57

Daca e ciorbita cu legume, sigur imi place o s-o incerc, Bunica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba munteneasca