Ciorba de praz cu afumatura si salata verde

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Ian 2022 | 3415 vizualizari

 

De data aceasta diferenta este data de inlocuirea cepei cu praz. Pentru ca afumatura elibereaza suficien gust bun, am fiert legumele nu le-am mai sotat in ulei.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr costita afumata de casa
  • 1 salata verde mare
  • 1 buc praz mic
  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 gogosar
  • 1 ardei verde iute
  • 1 pahar smantana sau iaurt grecesc -pentru servit
  • 1 lamaie-zeaam sau 2 linguri otet mere -pentru acrit
  • 3 linguri orez -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumatura si salata verde:

  1. Costita afumata se spala , se feliaza si se pune la fiert . Atentie ! sare se pune la sfarsit , costita afumata contine sare .
  2. Prazul , morcovul , telina si gogosarul se maruntesc [ patratele , julien -cum doriti] .
  3. Ardeiul iute se taie rondele .
  4. Legumele pregatite se pun la fiert impreuna cu costita cam o jumatate de ora .
  5. Acriti cu zeama de lamaie . sau otet de mere.
  6. Salata verde se taie fasiute si se pune ultima la oparit in zeama - asta pentru a=-si pastra calitatile nutritive .
  7. Gustati ciorba si o sarati daca este nevoie .
  8. La servire se pune in farfurie smantana sau iaurt grecesc .
  9. Noi am servit ciorba de praz cu afumatura si salata verde , insotita de ceapa verd e.
  10. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru ca ciorba a avut multe legume nu am mai pus orez .

2

Cine doreste ciorba mai consistenta , poate pune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumatura si salata verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat