Ciorba de praz cu afumaturi

de Ksenya in Ciorbe, 16 Feb 2022 | 5742 vizualizari

 

O reteta romaneasca ce merita inclusa in meniu.
Sanatoasa, satioasa si cu putine calorii.
 

 

INGREDIENTE

  • o bucata os afumat,eu am avut griban
  • 2-3 linguri zarzavat pentru ciorba
  • o felie telina tocata
  • 1 morcov tocat
  • un pastarnac tocat
  • 3 linguri ardei gras tocat (congelat sau borcan)
  • 600 grame praz taiat bucati mai mari
  • 2 linguri orez
  • 500 ml zeama de varza fiarta separat.
  • un pic piper
  • verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz cu afumaturi:

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert.

Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina, ardeiul gras si lingurile de zarzavat.

Mai fierbem 10 minute, la sfarsit adaugam prazul si orezul, lasam sa fiarba 8 minute, adaugam zeama de varza sau borsul, lasam 2 minute, potrivim de sare si piper dupa gust.

 Se serveste cu verdeata si dupa gust ardei iute.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

preparati ciorba la foc mic.

2

folositi dupa posibilitati praz romanesc,e mai fraged si mai gustos.

3

daca doriti puteti servi si cu un pic de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole in paine