Ciorba de pui

de carmenvlad in Pui, 13 Mar 2011 | 8733 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 500 g carne de pui (aripioare, spate, gat)
  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3 L de apa
  • 50 ml ulei
  • 1 cescuta orez prefiert
  • 1/2 cutie rosii taiate
  • 1 lingurita secretul gustului de gaina
  • 1 plic bors Magic
  • Leustean uscat
  • Patrunjel verde
  • Sare dupa gust

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui:

Se spala carnea foarte bine si se pune la fiert in 3 l apa calda. Se spumeaza de cate ori este nevoie si apoi se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se pune in ciorba pastarnacul intreg si cartofii taiati cubulete. Se curata zarzavatul, se toaca marunt si se caleste in ulei ceapa, morcovul ras, ardeiul taiat cubulete si rosiile din cutie. Se ia un polonic din zeama de ciorba si se pune peste zarzavat. Se lasa sa dea cateva clocote si se rastoarna peste ciorba. Se adauga secretul gustului si se mai fierbe 10 minute. Se adauga borsul dizolvat in putina apa calda peste ciorba. Se pune si orezul, se potriveste de sare daca mai este nevoie si se mai fierbe 10-15 minute. Se opreste focul, se adauga leusteanul si se acopera ciorba pentru 5 minute, pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda. Se serveste fierbinte cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu piept de pui, savoare si gust intr-o reteta simpla