Carnea de spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spumam de cate ori este nevoie.
Dupa ce a fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca. Desfacem carnea de pe oase si o taiem fasii.
Curatam ceapa si o tocam marunt, la fel restul legumelor. Punem legumele la fiert in supa in care am fiert carnea.
Spalam orezul in mai multe ape si il adaugam in ciorba, dupa ce legumele au fiert 5-10 minute.
Lasam sa fiarba , iar cand legumele si orezul sunt aproape gata adaugam carnea.
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si cu un polonic turnam supa in fir subtire, amestecand continuu. Adaugam supa pana cand amestecul de galbenusuri se apropie de temperatura ciorbei.
Dam apoi oala deoparte si turnam galbenusurile cu smantana amestecand la suprafata ciorbei. Punem iar pe foc si mai lasam sa dea cateva clocote.
Potrivim de sare si stingem focul. Adaugam patrunjel verde.
Servim calda cu patrunjel verde tocat si zeama de lamaie, dupa gust.