Ciorba de pui a la grec

de Bucataria_Portocalie in Supe/Ciorbe, 9 Feb 2010 | 11115 vizualizari

 

Varianta mea nu corespunde cu cea reala de preparare a renumitei ciorbe, eu o denumesc asa mai mult pentru ca o acresc cu lamaie si adaug smantana, in rest merg tot pe reteta care o stiu de ciorba

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1 telina mica
  • 3 pastarnaci
  • 1 ceapa
  • un ardei gras rosu, unul verde
  • 3 oua
  • 450 gr smantana
  • 2 lamai
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Punem puiul taiat bucatele la fiert. Dupa ce spumam bine puiul, adaugam legumele taiate bucati mari.
Cand au fiert legumele le scoatem intr-un castron, aruncam ceapa si ardeiul gras iar restul le pasam. Le adaugam apoi in ciorba. Este prima data cand am pasat legumele si am fost tare incantata de cum a iesit ciorba asa. Mi s-a parut mult mai cremoasa decat de obicei.

Scoatem si carnea (verificam sa fie bine fiarta) o dezosam, o taiem cuburi si o punem inapoi in ciorba.
Optional, puteti adauga si orez ca sa iasa ciorba mai bogata. Eu prefer fara..
Batem ouale cu smantana si un varf de sare. Ca sa nu se taie in momentul in care le adaugam in ciorba, punem peste ele cateva polonice cu ciorba fierbinte, amestecam bine si apoi le adaugam in oala cu ciorba

  • La sfarsit punem zeama de lamaie (puteti incerca doar cu o lamaie si apoi in functie de cat de acra vreti ciorba mai adaugati) si muult patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu afumatura