Ciorba de pui a la grec

de nadina73 in Supe/Ciorbe, 7 Iun 2010 | 9544 vizualizari

 

eram in curtea lui Gaby si am dat peste ciorbita aceasta si am pus in practica cu putine modificari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 canita de orez
  • 700 ml smantana
  • 4 oua(galbenusul)
  • 1 litru de bors
  • sare
  • 1 lingura de delikat
  • 2 linguri de ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui a la grec:

Se spala bine puiul, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare (eu am facut intr-o oala de 6 litri)

Morcovul se curata si se razuieste sau se toaca ,telina se curata si se taie bucatele mai mari. Morcovul se caleste putin in ulei 2 - minute

Cand carnea fierbe se spumeaza bine apoi se pune morcovul,telina si ceapa si se lasa sa fiarba bine toate impreuna.Cand carnea aproape este fiarta se pune orezul si delikatul. Se lasa sa fiarba 6-7 minute apoi se pune borsul se mai lasa sa dea 3 clocote apoi se stinge focul.

Separat se amesteca bine galbenusurile cu smantana,  iar dupa ce ciorba s-a racit putin, se amesteca impreuna.

Se serveste cu patrunjel verde tocat,eu nu pun nuami in farfurie ,piticilor mei nu le place sa vada verdeata in farfurie

Gaby a iesit super buna,sa traiesti si sa mai faci si alte retete

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de miel