Ciorba de pui cu prune uscate

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2012 | 4858 vizualizari

 

Poate o sa vi se para ciudata aceasta combinatie. Mie imi aduce aminte de copilarie, de iernile geroase cand bunica pregatea aceasta ciorba gustoasa. Va recomand sa o incercati, pentru ca e tare buna.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 cana bulion
  • 150 g prune uscate fara samburi
  • taitei de casa
  • cimbru
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu prune uscate:

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.

Spalam prunele si le adaugam in oala impreuna cu taiteii. Lasam sa fiarba iar la final potrivim de sare si adaugam leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.

Servim ciorba calda, cu paine proaspata si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:17

Miuta incerc-o cu incredere

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Dorin ma bucur ca aceasta ciorba a reinviat amintiri placute. Si eu uitasem cat este de buna

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Multumesc Mona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors cu perisoare de pui