Ciorba de pui cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 28 Ian 2016 | 6766 vizualizari

 

Iarna aproape toate ciorbele le acresc cu zeama de varza. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati spate pui
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei verde
  • 100g fasole verde si galbena
  • 100g mazare
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 100g taietei lati
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 1 litru zeama de varza
  • piper
  • sare (daca mai trebuie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu zeama de varza:

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa.

Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Zarzavatul se curata si se taie rondele.

Ardeii se curata si se taie patratele.

Intr-o oala se pune uleul, se incinge si se calesc zarzavaturile 5 minute.

Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute.

Se adauga fasolea verde si galbena, mazarea si se mai fierbe 20-25 de minute.

Se adauga pasta de tomate si zeama de varza fiarta separat dupa gust, cat de acra vreti sa fie.

Se adauga taieteii si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga verdeata tocata marunt si se potriveste de piper si sare daca este cazul.

Se mai dau 2-3 clocote si este gata.

Se poate servi cu smantana si ardei iute daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

MotanLaOale 1

04.02.2016, 09:23

dalexandru 1

04.02.2016, 10:10

Cer scuze, dar nu am inteles ceva. Dvs. spuneti ca se fierb bucatile de pui si se arunca apa. Bun. Mai tirziu spuneti ca: "Se pun si bucatile de spate, ardeii, apa si se fierbe 15 minute". Care apa???
Doar am aruncat-o!...
In rest, reteta mi se pare SUPER!
Mai ales ca-i cu zeama de varza!...
Multumesc !

MotanLaOale 1

04.02.2016, 10:36

Apa proaspata de la robinet se pune.
Prima apa se arunca deoarece este "urata" cu spuma , cu sange ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui si taitei