Ciorba de rata

de simona72 in Ciorbe, 9 Mai 2013 | 10642 vizualizari

 

Am primit de la un unchi o rata de tzara, galbena frumoasa, asa cum imi place mie. Nu ma omor dupa pasarile de la tzara pt ca au carnea tare si se fierbe greu, dar gustul ciorbei este demential...nimk nu-i intrece gustul pe care-l da ciorbei.

 

INGREDIENTE

  • 1 rata fara piept si pulpe
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu si 1 galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 fire apio
  • 3 cartofi
  • 3 rotocoale de taitei lati
  • 1/2 l bors
  • 1 lingura concentrat de legume
  • patrunjel proaspat
  • leustean proaspat
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata:

Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai indepartat din grasimea de pe rata pe care am topit-o si o voi folosi la alte mincaruri. Punem carnea in oala de ciorba, adaugam apa tinind cont ca mai punem si legumele si borsul si mai scade apa la fiert. Partea neplacuta, pt mine, este ca trebuie fiarta mult, iar dupa ce fierbe carnea este atoasa. Cind da in clocot luam spuma formata si lasam la foc incet 1 ora. Curatam si tocam legumele ca pt ciorba si le adaugam in oala.

Dupa aproximativ 3 ore, am adaugat cartofii taiati cubulete, dupa 5 minute am mai adaugat taiteii si borsul, concentratul de legume, am mai lasat 10 minute la foc si am oprit focul. Am adaugat patrunjel si leustean tocat marunt. In ciuda faptului ca nu ne omorim dupa carne, ciorba este demential de buna.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

ca sa fiarba mai repede rata se pune in oala o lingurita

2

indepartati din grasime pt a nu iesi ciorba prea grasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare