Ciorba de salata cu zer si lapte batut

de Sidy in Ciorbe, 3 Mar 2011 | 8891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi medii
  • 2 oua
  • 100 g slanina afumata
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 l zer
  • 1 l lapte batut
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu zer si lapte batut:

Salata verde se desface frunza cu frunza si se spala bine , apoi se pune la scurs.Dupe aceasta , taiem salata in fasii.

Slanina se taie feliute si se pune la calit, apoi se adauga usturoiul presat, invartim de doua ori cu lingura de lemn si luam de pe foc. Adaugam albusurile ce se vor praji in grasimea lasata de slanina. Invartim repede si adaugam 1 l apa, amestecand continuu in albusurile cu usturoi si slanina, pentru ca acestea sa se desfaca in bucatele.

Adaugam salata taiata, sare si piper si mai adaugam apa daca este cazul si mararul tocat marunt.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba salata, la foc mediu.

Cand salata este fiarta adaugam zerul si mai lasam sa dea in clocot 2-3 minute apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile ramase le amestecam cu putin lapte batut, adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine, apoi rasturnam compozitia in ciorba. Invartim si adaugam restul laptelui batut. Presaram deasupra marar verde tocat si servim cu ardei iute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu zer si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

04.03.2011, 10:18

mamaieelena 1

05.03.2011, 19:38

argentina 1

07.06.2011, 11:45

Am incercat astazi si mi-a iesit f.f.f.f buna.Am inlocuit slaninuta cu keiser ,iar ca usturoi am folosit din cel verde , 4-5 fire din acela foarte tinar.Multumesc pentru reteta si cred ca o voi face si alta data

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana