Dor de vara... Una dintre ciorbele preferate ale familiei mele.
Frunzele de salata se desfac, se spala bine si se taie in bucati mai mici, apoi se presara doua lingurite de sare si se amesteca bine.
Slanina se taie in bucatele mici si subtiri si se caleste in oala, fara a adauga grasime. Se lasa pana cand se prajeste bine. Apoi adaugam ceapa calita, iar cand a devenit sticloasa turnam peste salata si amestecam. Lasam sa se caleasca si salata dupa care turnam apa. Cata apa, depinde de cat de luuunga vrem ciorba :) Nu uitam ca urmeaza sa adaugam si laptele!
Dupa ce salata a fiert, adaugam laptele si potrivim gustul cu sare.
La sfarsit, din cele doua oua batute si condimentate cu sare si piper facem o paparada pe care o taiem in bucatele mici si o adaugam in ciorba.
1
Cantitatea de lapte o alege fiecare in functie de preferinte.
2
Se serveste acrita cu otet sau suc de lamaie.