Ciorba de spanac

de kamy in Ciorbe, 5 Oct 2011 | 12031 vizualizari

 

Anul asta am avut in exces rosii,fasole si spanac....asa ca, dupa ce mi-am umplut lada cu spanac,dupa ce ne-am saturat de spanac cu ochiuri si alte chestii cu spanac,am zis sa fac si ciorba....surprizaaaa....e mult mai buna decat cea de salata,spanacul fiind mai carnos.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac
  • o bucata slanina afumata
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2 l lapte
  • 7-8 oua
  • 3 ling.faina
  • marar,patrunjel verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac:

Slanina se taie marunt si se pune in oala la calit,pana iese grasimea din ea si capata o culoare aurie.Peste se pune spanacul(spalat ff bine in multe apa si rupt in bucati mai mari)se amesteca putin pana se inmoaie,se adauga o cana cu apa fierbinte,sare si se lasa sa fiarba 1 min,dupa cere se adauga tot laptele in care am adaugat 2 ling.de faina(cu atentie si grija sa nu fie cocoloase...daca sunt,il trecem prin strecuratoare cand il adaugam in ciorba).Lasam sa fiarba putin, adaugam sare si piper dupa gust,omleta taiata cubulete,usturoiul pisat ca ptr.mujdei,iar cand oprim focul,mararul.

Omleta: amestecam o lingura de faina cu putin lapte,batem bine ouale,cu 2 linguri de lapte dupa care adaugam amestecul de lapte cu faina,punem patrunjel verde,sare si piper dupa gust si o coacem pe ambele parti.Cand e gata,o taiem cubulete.

Noua omleta din ciorba de spanac(salata)ne place sa fie mai consistenta,de aceea adaugam putina faina.

Se pune otet si smantana(daca doriti) in farfurie, cand servim.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pun putina faina in ciorba ptr.ca atunci cand adaug otet,laptele nu se aduna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba alba din rucola cu slaninuta afumata