Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 24 Mai 2020 | 5668 vizualizari

 

  Ciorba de spanac goala nu are consistenta, fara carne nu prea are gust. Asa ca am preparat o masa 2 in 1. Avem si consistenta si gust, si carnita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr costita afumata de porc
  • 500 gr cartofi noi
  • 500 gr spanac
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 3 fire usturoi verde
  • 4 fire ceapa verde
  • 2 morcovi noi
  • 1 tulpina de la patrunjel
  • 2 linguri pasta ardei kapia cu telina -productie proprie
  • 1 pahar iaurt grecesc gras
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata:

  1. Puneti costita afumata la fiert.
  2. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele.
  3. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii.
  4. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja.
  5. Adaugati cartofii taiati cuburi de marime mijlocie si tulpiniler verzi de la patrunjel.
  6. Legumele de primavara se vor fierbe foarte repede.
  7. Sarati la sfarsit dupa ce gustati zeama. Costita afumata va elibera sare si s-ar putea ca gustul de la ea sa fie suficient.
  8. La servire isi pune fiecare iaurt in farfurie cat doreste.
  9. Aveti grija ca costita sa fie impartita la fiecare in farfurie.

TIPS-URI

1

Spanacul se spala se taie fasiii si se pune in oala fara sa se amestece.

2

In acest mod se va gati la aburi si se va pastra culoare placuta.

3

Folosirea iaurtului va da un gust suficient de acrisor fara sa mai apelam la alte metode de acrire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu afumatura si tarhon