Ciorba "Fidelicioasa"

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 7 Noi 2015 | 5535 vizualizari

 

Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" va prezint o idee care ii apartine tatalui meu. El se gandeste mereu ce mancaruri sa mai facem si cum sa iasa cat mai bune.
Eu nu sunt amatoare de ciorbe, dar asta pot sa va spun ca imi place tare mult.
Stiu, o sa spuneti ca e cu E-uri si mai stiu eu ce, dar ganditi-va ca E-uri sunt pana si in paine, iar poluarea care ne inconjoara (din apa, aer si sol) face ca si legumele, fructele si chiar animalele sa fie poluate. Este un ciclu inevitabil.

 

INGREDIENTE

  • 150 g de mix de mazare, morcov cubulete si porumb, congelate;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • doi ardei verzi;
  • o tija de apio;
  • 3 fire de praz;
  • 300 g cartofiori;
  • circa 2 l apa;
  • 4-5 linguri ulei;
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui (60 g);
  • un plic de Maggi Fidelicios cu gust de pui picant (60 g);
  • doua linguri de rosii pregatite pentru iarna;
  • doua fire de patrunjel;
  • doua fire de leustean;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba "Fidelicioasa":

Se pune apa la fiert intr-o oala.

Ceapa se curata de foi si se spala.

Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).

Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala.

Tija de apio se spala.

Prazului i se indeparteaza moatele si eventualele foi vestede, apoi se spala.

Cartofiorii se curata de coaja si se spala.

Cand apa da in clocote se adauga toate legumele, atat cele proaspete, cat si cele congelate, impreuna cu uleiul si putina sare.

Dupa ce fierb, legumele mari se scot si se arunca (in afara de morcov si cartofiori), se completeaza cu apa daca este necesar si se adauga condimentele din plicurile Maggi si rosiile pregatite pentru iarna. Cand ciorba da in clocote, se adauga fideaua din plicurile de Maggi si se potriveste de sare. Se mai lasa decat 2-3 minute pe foc, apoi se pune patrunjelul si leusteanul, spalate si tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba "Fidelicioasa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Andra_Constantinescu 1

09.11.2015, 17:31

Multumesc tuturor!

Andra_Constantinescu 1

09.11.2015, 17:31

Ela, eu din instant am transformat-o in ciorba adevarata

Xandrinne 1

09.01.2016, 07:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rata reteta traditionala romaneasca