Ciorbă rădăuțeană

de Sidy in Ciorbe, 14 Feb 2013 | 5736 vizualizari

 

Ciorba radauteana este o ciorba cu traditie si savoare, o ciorba care drege o "lume insetata" de licoarea lui Bachus.
Este o ciorba preferata in restaurantele romanesti si nu numai.
In bucatarie, oricare ar fi ea, ca este din Moldova, ca este din Ardel sau Bucovina,fiecare are modul ei de a gati.
Adevarata ciorba radauteana este mult mai consistenta , are vreo 3-4 galbenusuri si cam o cantitate dubla de smantana grasa. Eu am ramas la variant mai “light” cat de cat…
Rezultatul e o minunatie de ciorbita autentic romaneasca.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 1 caciulie usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 piept de pui de casa
  • 200 ml smantana
  • 2 oua(galbenusuri)
  • piper alb
  • sare
  • lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă rădăuțeană:

Curatam zarzavatul si il spalam. 

Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa.

Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la foc mediu spre mic.

Scoatem pieptul si taiem carnea bucatele, apoi le adaugam inapoi in supa, lasandu-le sa mai dea cateva clocote.

Separat batem bine smantana si galbenusurile de ou, amestecand bine.

Adaugam compozitia de ou si smantana, amestecand continuu.

Adaugam zeama de la o lamaie, pentru a-i oferi ciorbei un gust usor acrisor.

Zdrobim ustroiul si il punem in ciorba, lasand sa dea in clocot, gustand din cand in cand.

Servim ciorba calda, cu putina verdeata pusa deasupra.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Putem adauga si 1-2 linguri de smantana si daca mai este cazul, putin otet.

2

Servim cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă rădăuțeană" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Doinavar 1

14.02.2013, 19:07

Nu am facut niciodata, zau! Dar, cum scap de probleme, fac si eu ciorba radauteana dupa reteta ta. E super. Te pup.

Sim0na 1

14.02.2013, 20:07

Una din preferatele mele!!!

diana_k 1

14.02.2013, 22:00

imi place foarte mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă rădăuțeană la Zepter