Ciorba radauteana

de Lavinia in Ciorbe, 1 Apr 2014 | 6830 vizualizari

 

Una din ciorbitele mele preferate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 spate de pui
  • 2-3 copanele
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 4 linguri de ulei(pentru calit morcovul)
  • 1 lingura piper boabe
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am indepartat mereu spuma formata si intre timp m-am ocupat de legume. Am taiat morcovii(doar 2,unul il pastram pentru calit) si telina in bucati mari. Am adaugat apoi radacinoasele si cepele pe care le-am lasat intregi si am lasat ciorba pe foc sa fiarba la foc mediu pana s-au inmuiat legumele iar carnea a fost bine fiarta.

Am scos legumele si carnea intr-un vas si le-am lasat la racit pana au ajuns la temperatura camerei. Supa rezultata am strecurat-o si pus-o in alta oala. Celalalt morcov l-am ras pe razatorea mica si l-am pus la calit cu uleiul. Peste supa am adaugat morcovul calit(ii da o culoare minunata) si am amestecat bine. Am indepartat pielea de pe carne apoi am rupt-o in fasii subtiri iar morcovii i-am taiat cubulete. Am pus zeama din nou pe foc si am adaugat carnea si morcovii cubulete. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu smantana.

Am turnat apoi treptat putina zeama si am pus amestecul de smantana peste ciorba si am omogenizat bine. Am mai lasat-o 2-3 minute pe foc apoi am potrivit gustul cu sare si otet. Cateii de usturoi i-am tocat fin si i-am pus si pe ei peste ciorba. La final am adaugat patrunjel si apoi a fost gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

01.04.2014, 19:55

Lavinia 1

02.04.2014, 08:38

Multumesc

gaby_gabytza 1

13.04.2014, 14:33

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana