Atat bucataria ungureasca cat si cea spaniola folosesc multa carne afumata in preparatele mancarurilor, deoarece carnea afumata da un gust mai bun.
Usor de facut si foarte gustoasa, aceasta ciorba taraneasca cu afumatura, va incanta cu siguranta toata familia.
Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.
Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati mereu sa nu se arda.
Spalam si tocam marunt legumele si le adaugam in oala cu afumatura.Ceapa o putem lasa intreaga si dupa ce a fiert ,o scoatem din ciorba.
Potrivim gustul cu sare si piper si o lasam pana se fierb bine legumele.
Dupa ce au fiert stingem focul sub ciorba si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Acrim ciorba cu zeama de lamaie sau daca va place gustul mai iute cu zeama dupa ardeii iuti pusi la murat, pentru iarna, asa cum am facut eu.
Servim ciorba fierbinte alaturi de ardei iute.
Pofta mare !
1
Cine doreste poate adauga putina smantana sau iaurt , la servire.