Ciorba taraneasca de pui

de alinutzika in Ciorbe, 9 Feb 2012 | 7489 vizualizari

 

O ciorbica buna, cu de toate....

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (piept, pulpe, muschi)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu crud sau gogosari murati
  •  1/2 telina
  • 1 gulie 
  • 3 cartofi
  • o mana de paste (orice tip)
  • sare, piper, vegeta
  • patrunjel frunze
  • 3 dopuri de otet
  • 500 g smantana +2 galbenusuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de pui:

Se taie legumele marunt si se calesc la foc mic in f putin ulei (preferabil ulei de masline). Cand sunt calite, se adauga carnea si se lasa si ea putin la calit. Se condimenteaza, apoi se adauga apa pana aproape se umple oala. Se lasa carnea la fiert. Intre timp se adauga si otetul. Cand carnea e aproape fiarta, se adauga cartofii taiati cubulete mici, iar dupa 5 minute, pastele. Carnea se poate lasa asa bucatele intregi in ciorba sau se poate scoate si lua carnea de pe oase, apoi, taiata cubulete sau fasii, se pune inapoi in oala. Cand legumele si carnea sunt fierte, se opreste focul. Se amesteca bine smantana cu galbenusurile , apoi se iau treptat 2-3  polonice de supa si se pun peste compozitia de smantana, amestecand continuu pana la omogenizare. Amestecul rezultat se toarna inapoi in oala cu ciorba, incet si amestecand bine.

Se serveste presarata cu patrunjel verde tocat si cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba acra de pui cu smantana si usturoi