Ciorbica de pui cu taitei de casa

de Georgiana78 in Ciorbe, 21 Iul 2012 | 4430 vizualizari

 

Eu iubesc taiteii de casa inca din copilarie....asa ca daca am ocazia ii folosesc cat de des pot...! Am ales sa fac o ciorbica mai usoara fiind foarte cald afara sa fie mai dietetica! Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 5 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml bors de casa
  • 3 rosii mari curatate de coaja si date pe razatoare
  • leustean
  • sare dupa gust

Pt. taitei : 1 ou + sare + 1 lingura ulei + faina cat cuprinde sa fie aluatul tare

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbica de pui cu taitei de casa:

- se face taitelul si se intinde subtire cu multa faina dupa care se ruleaza si se taie subtirel tot ruloul apoi se desfac spiralele si se rup in 2-3 ca sa nu fie taitelul prea lung in ciorba si se lasa intins pe un tocator ca sa se usuce putin

- se pune la fiert in 2 litri de apa pulpele spalate si taiate cubulete, ceapa tocata si morcovul si se lasa la fiert pana se inmoaie putin toate

- se curata cartofii, ardeiul si se taie in cubulete potrivite si dupa ce s-au inmuiat carnea si morcovul se adauga si ele in oala si se lasa la fiert la foc potrivit

- se adauga in ciorba si taiteii si se lasa la fiert pana acestia se umfla si se inmoaie

- separat se pune la fiert borsul impreuna cu rosiile date pe razatoare si se lasa sa dea in clocot dupa care se adauga o lingura sare pt gatit (mare) si se lasa sa mai dea odata in clocot

- dupa ce s-au fiert si taiteii din ciorba se adauga borsul cu rosiile, se lasa sa mai fiarba pana clocoteste apoi se adauga leusteanul tocat si se mai potriveste de sare

- se mai da 2-3 clocote si se trage oala de pe foc

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi cu smantana si ardei iute

2

la servire se presara deasupra patrunjel proaspat tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbica de pui cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba à la grec originala