Ciorbita de fasole cu ciolan afumat

de Simymy in Ciorbe, 14 Oct 2010 | 5409 vizualizari

 

Este o reteta ardeleneasca...

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 300 gr. fasole rosie
  • 100 gr. morcovi
  • boia de ardei dulce
  • sare si piper
  • leustean pt. ciorba (la plic)
  • patrunjel
  • 3 lg.faina
  • 1 canuta suc de rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de fasole cu ciolan afumat:

Se pune la fiert fasolea spalata in prealabil si ciolanul afumat(fasolea rosie fierbe mai repede circa 30-40 min. cel mult).Dupa ce s-au fiert fasolea si ciolanul se trece la partea ardeleneasca a mancarii:se toaca ceapa si se pune,intr-o oala cu putin ulei,la calit,apoi se aduga sarea,piperul si boiaua.Se pune faina,se amesteca cu telul ,se adauga sucul de rosii iar apoi ,cu polonicul se pune fasolea cu zeama in care a fiert.

Se adauga leusteanul,patrunjelul si pentru un plus de gust-1 lingura de otet(nu este obligatoriu)

.POFTA BUNA!...

TIPS-URI

1

Eu nu arunc prima apa de pe fasole si iese foarte buna...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

15.10.2010, 20:18

pun furculitelesi-l trimit si aici pe teosi uite asa se satura sotiorul meu

nadina73 1

16.10.2010, 02:26

ai dreptata este o retata ardeleneasca si eu am facut azicu ceapa verde5 furcu de la mine

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:22

Nimic nu-l face mai fericit pe un barbat decat o portie mare de ciolan cu fasole

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu zeama de varza- de post