Ciorbita de ied

de Ina in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2010 | 10607 vizualizari

 

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

 

INGREDIENTE

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de ied:

 

Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.

Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.

Se pune carnea la fiert  avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si  matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.

Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa  e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.

 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea de ied si de miel nu se spala niciodata cu apa calda, pentru ca ii schimba gustul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu scarita afumata