Ciulama cu alcachofa

de Lau in Mancaruri de legume, 4 Sep 2018 | 4249 vizualizari

 

provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri faina
  • 200 ml apa
  • 500 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 kg alcachofa la conserva
  • 2 linguri untura
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu alcachofa:

Intr-un ceaun călim putin ceapa tocata marunt cu usturoiul pisat in untura incalzita.

Adaugam faina și amestecam continuu adăugând trepta apa,lăsam da se caleasca puțin după care adăugăm smantana și condimentam după gust.

Lasam sa fiarbă câteva clocote dupa care adaugam alcachofa scursa de zeama și trecută după un jet de apa.

Lasam sa fiarbă câteva clocote pana ce se îngroasa ca un sos. La final adăugăm pătrunjel verde tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu alcachofa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

05.09.2018, 18:37

Arata bine ciulamaua ce ne-ai adus-o aici!

nuky 1

08.09.2018, 13:34

Nu inteleg ce este alcachofa.Normal era sa spui ce este in descriere.Nici din poza nu se intelege.Pentru mai multe informatii,iti multumesc.Asa pentru cultura mea.

Satisfyyourcravings 1

08.09.2018, 16:48

Nici mie nu-mi prea plac, dar le-am mancat gatite foarte simplu. Poate asa sunt mai bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă