Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida

de Valclaudia in Mancaruri de legume, 22 Mar 2017 | 15204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 1 ceapa tocata
  • 3 linguri ulei
  • 1 ardei rosu taiat cubulete
  • sare si piper dupa gust
  • 200 ml frisca de gatit lichida
  • 1 lingura rasa amidon din porumb
  • cca. 50 ml lapte rece
  • 1 lingura pasta de ardei
  • usturoi granulat dupa gust
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida:

Ciupercile pleurotus se curata, se spala si se taie fasii.

Ceapa curatata, spalata si tocata se soteaza cateva minute in ulei, apoi adaugam ciupercite taiate si cubuletele de ardei rosu.

Presaram sare si piper dupa gust, lasam la foc potrivit pana scade apa lasata de ciuperci.

Peste ciuperci, turnam frisca de gatit, amestecam.

Amidonul se dilueaza in 50 ml lapte rece, apoi se toarna in tigaie peste ciuperci.

Amestecam sa se ingroase sosul, punem o lingura pasta de ardei pentru culoare si gust, presaram dupa gust usturoi granulat, iar la final, patrunjel verde.

Noi am servit cu mamaliga.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci pleurotus cu smantana lichida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate