O mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână ;)
Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul. Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;) . Măruntaiele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, apoi se pun din nou la feirt, la foc mediu în puțină zeamă ce s-a obținut la fierberea măruntaielor. Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, smântâna, apoi se asezonează de sare și piper, adăugându-se la măruntaiele fierte, amestecându-se continuu, cca. 10 minute, pentru a nu se face cocoloașe,
Ciulamaua se servește fierbinte cu mămăligă!
Spor și poftă bună! ;)
P.S. Imagini intermediare, nu am :P. Dar mă credeți pe cuvânt că eu am preparat ciulamaua :D