Clafoutis cu cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 11289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 gr zahar brun
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 500 gr de cirese
  • 75 gr amidon
  • 75 gr pudra de migdale
  • 100 ml lapte
  • 300 gr frisca lichida
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Ciresele se spala si se curata de codite si de samburi,(le-am taiat pe jumatate)apoi se presara putin zahar si se lasa deoparte.

Intr-un castron se amesteca bine ouale impreuna cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat pana se incorporeaza bine.Se adauga pudra de migdale care a fost putin rumenita in cuptor,apoi se adauga amidonul,laptele si frisca lichida.(trebuie sa fie o compozitie lichida ca de clatite)

Intr-o tava unsa cu unt se pun ciresele(ptr un clafoutis mai inalt se poate folosi o tava mai mica sau se poate dubla compozitia)(fara sucul care sa scurs din ele) si peste ele se toarna compozitia obtinuta.

Se da tava la cuptorul incins la 200°c,30-40 min pana cand se rumeneste frumos.

Se lasa la racit apoi se poate portiona.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ligia Bxl 1

17.06.2014, 19:58

Lia draga ca de obicei esti tu draguta tare

tarasmariana 1

23.06.2014, 07:17

Arata super !

Ligia Bxl 1

05.07.2014, 17:08

Mariana merci frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Impletita cu gem de gutui