Clatite aperitiv

de pity19 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2014 | 3274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri faina
  • 2 oua proaspete
  • 1 lingura oregano
  • o lingurita sare
  • un varf lg piper
  • apa

Umplutura :

  • 4 felii parizer de pui
  • 8 ciuperci albe
  • 3 feliute branza sarata de vaca
  • sare
  • piper
  • usturoi praf
  • ketchup picant
  • un castravete
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite aperitiv:

Aluat : Ouale le amestecam cu sarea si oregano , cu un tel amestecam bine ;

Adaugam treptat faina , amestecand continuu , apa cat sa fie un aluat tip smantana ;

Pregatim o tigaie pe care o ungem cu ulei si o dam la foc mediu sa se incinga ;

Pentru o clatita adaugam un polonic de aluat in tigaie si invartim de tigaie pana se intinde ; Lasam sa se rumeneasca bine pe ambele parti si luam de pe foc ;

Umplutura : Taiem parizerul rondele ;

Clatim ciupercile si le curatam de pielita ; Taiem fiecare ciuperca in 4 , condimentam cu sare , piper , usturoi praf ;

Luam o tigaie fara ulei , dam la foc mic , adaugam parizerul si ciupercile ; Amestecam din cand in cand ca acestea sa nu se arda ; Lasam pana sunt rumenite frumos ;

Castravetele il clatim , curatam de coaja si taiem feliute rotunde ;

Luam o clatita , ungem cu ketchup , adaugam amestecul de parizer si ciuperci ( aprox 3-4 linguri la fiecare clatita ) ; Razuim o felie de branza dupa care asezam cate 4-5 feliute de castravete ;

Rulam clatita , lasam putin la racit si o taiem in 4 dupa care se poate servi!!

 

 

TIPS-URI

1

In umplutura se poate adauga sos de usturoi cu iaurt sau smantana ;

2

Putem pune patrunjel , marar , varza tocata , rosii , ceapa , pentru aroma!

3

Mie mi-au iesit 3 clatite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu branza de burduf