Clatite banatene

de lilik in Dulciuri, 11 Oct 2012 | 8300 vizualizari

 

Am tot vazut pe-aici aceste clatite,eu nu am mai facusem,nici nu mai mancasem si curioasa cum sunt m-am pus pe treaba...am fost placut surprinsa de rezultat,grozave...sigur o sa le mai repet...

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite dupa reteta preferata
  • 5 oua
  • 300 gr ricotta(branza de vaci)
  • 200 gr smanatana
  • 270 gr zahar
  • un pumnisor de stafide
  • brandy
  • coaja rasa de lime
  • 2 pliculete vanilina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite banatene:

Punem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy.

Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime.

Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le inchidem la capete,apoi le rulam;procedam astfel cu toate clatitele,apoi ungem o tava cu unt si le asezam frumos in ea.

Separam albusurile de galbenusuri de la cele 4 oua ramase si mixam galbenusurile cu 100 gr zahar pana devin cremoase,apoi adaugam smantana si 1 pliculet de vanilina si mai mixam putin.

Crema obtinuta o punem in tava peste clatite,apoi dam la cuptorul incins la 180° timp de 5-10 minute cu cuptorul usor deschis(cat sa intre o lingura de lemn),timp in care pregatim bezeaua.

Mixam albusurile cu zaharul,1 praf de sare,zeama de lamaie si 1 pliculet de vanilina pana formeaza tepi.

Cand bezeaua este gata scoatem tava din cuptor si o punem peste clatite,iar cu o furculita modelam putin bezeaua,dupa care dam iar la cuptor(tot cu usa usor deschisa) pana bezeaua se rumeneste frumos.

Servim clatitele calde sau caldute in cazul meu.

O minunatie!!!!

TIPS-URI

1

umplutura se pune dupa gustul fiecaruia(mai mult sau mai putin).

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite banatene" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite din faina integrala : bune si sanatoase