Clatite cu cacao si inghetata de caramel

de Miha in Dulciuri, 6 Aug 2010 | 5021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 100 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • ~400 g faina
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Pentru inghetata:
  • 100 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 250 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu cacao si inghetata de caramel:

Inghetata de caramel:

Zaharul il caramelizam, apoi il "stingem" cu jumatate din cantitatea de lapte rece. Aducem la punctul de fierbere, apoi punem amidonul "desfacut" cu restul de lapte. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit si cand s-a racit complet amestecam cu frisca batuta. Omogenizam si dam la congelator pana se intareste.

Clatite:

Faina se amesteca cu laptele caldut si apa minerala, sa iasa o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul ,galbenusurile amestecate cu ulei, cacao si esenta de rom. Se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si albusurile batute spuma cu un praf de sare.

Se coc clatitele intr-o tigaie unsa cu putin ulei, se umplu cu inghetata si se impaturesc sau ruleaza, dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu cacao si inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in doua culori