Se prepara clatitele : se bate foarte bine oul, apoi se adauga apa si faina pana obtinem cata cantitate dorim pentru clatite. Se adauga si 3 linguri cu ulei . Se coc clatitele si se pun apoi deoparte acoperite.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se adauga carnea si putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa si carnea e bine fiarta. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga pateul de ficat, mararul tocat, piperul si sare daca mai e nevoie.
Eu am facut 9 clatite si am impartit compozitia in asa fel incat sa imi ajunga pentru toate.
Se impacheteaza clatitele ca niste plicuri, apoi se pun una langa alta intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu faina.
Deasupra se toarna amestecul de oua batute cu smantana si pasta de tomate. Se presara marar tocat deasupra si se da vasul la cuptor pentru 20 de minute.
Clatitele se servesc calde, cu smantana deasupra.