Clatite cu carne

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2011 | 4915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite:
  • Puteti sa le preparati dupa reteta voastra preferata de clatite din care eliminati zaharul.
  • Eu am facut cu 2 oua, o cana si jumatate faina, sare, o cana si jumatate apa minerala (aproximativ) si un vf. praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 300-400 gr carne tocata
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 3 cuburi branza topita
  • 100 ml apa.
  • sare
  • piper
  • In plus
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval ras
  • unt pentru uns tava
  • ulei
  • +.....nelipsitul marar :)))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu carne:

Preparam clatitele.

Batem bine ouale cu sarea. Adaugam treptat, alternand, faina amestecata cu praf de copt si apa minerala . Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani subtiri. Punem putin ulei intr-o tigaie si adaugam cate un polonic din compozitie miscand usor tigaia-n toate partile pana acoperim fundul tigaii. Prajim usor pe ambele parti (nu tare, se mai coc si-n cuptor). Avem nevoie de 7-8 clatite.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata si usturoiul. Calim 2-3 minute dupa care adaugam carnea si mai calim 5 minute amestecand cand si cand.  Adaugam apa, sare si piper dupa gust si lasam 10-15 minute la fiert. Oprim focul si lasam sa se racoreasca. Adaugam branza topita si oul si omogenizam.

Luam din umplutura cate o lingura si punem pe fiecare clatita. Rulam. Ungem tava cu unt. Asezam clatitele in forma de spirala.

Batem ouale ramase cu smantana si sare. Turnam peste clatitele din tava. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 20 minute , la foc mediu. Scoatem tava, presaram cascavalul si mararul tocat marunt  si reintroducem in cuptor pentru alte 20 minute .

E delicios!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

micky 1

08.07.2011, 11:27

frumos arata dar gustul este bestial. am facut si eu aseara si e iesit extraordinar. multumim de idei!

gaby_duceag 1

08.07.2011, 11:44

Cu mare drag.
Ma bucur mult ca v-a placut.

RuxyRux 1

09.07.2011, 12:55

Imi place vasul...imi place cum arata...imi place gustul din amintiri...e de nedescris de bun preparatul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pelimeni sau coltunasi cu carne