Clatite cu surpriza

de amalia01 in Pui, 23 Ian 2013 | 3427 vizualizari

 

Oare ce-o fi inauntru?

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT: 

  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 400 g faina
  • Sare

PENTRU UMPLUTURA:

  • 1 ceapa potrivita
  • 250 g carne tocata de pui
  • Un borcan de ciuperci
  • 3 morcovi fierti
  • 200 g cascaval ras
  • Sare - Piper
  • Boia
  • 100 ml apa

PENTRU COPT SI DÉCOR:

  • 50 ml ulei
  • 200 g cascaval ras
  • smantana
  • patrunjel verde Frunze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu surpriza:

PENTRU ALUAT:

Oul se bate cu telul, impreuna cu sarea;

Se adauga laptele si apoi, alternativ faina si apa minerala, amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase, pana obtinem un aluat de clatite de consistenta unei smantani mai subtire;

Se coc foi de clatie mai mari,in tigaia unsa cu putin ulei si se pastreaza calde;

PENTRU UMPLUTURA:

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt;

Ciupercile si morcovii se scurg si se taie cubulete;

Se adauga carnea tocata si apa si se pun la fiert inabusit in tigaia wok;

Dupa 10 minute se adauga condimentele, dupa gust;

Cand carnea este facuta iei de pe foc si adaugi cascavalul ras;

MONTARE:

Pui cate 2 linguri de compozitie pe fiecare clatita si o strangi ca pe un saculet, legand cu o frunza de patrunjel;

Aranjezi saculetii intr-un vas termorezistent pe fundul caruia ai pus un strat de cascaval;

Cand termimi de montat clatitele, presari restul de cascaval si dai la cuptor( preincalzit) pentru 15 minute;

SERVIRE:

Le servesti imediat, cu smantana.

TIPS-URI

1

clatite

2

carne de pui

3

legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii