Clatite in caramel de portocale

de anisoara in Dulciuri, 31 Ian 2010 | 11343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  10 clatite
  • 2 linguri  de gem de caise sau piersici
  • 2 portocale
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 2 lingurite de lichior de portocale sau coniac
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • o portocala pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite in caramel de portocale:

Se prepara clatitele dupa reteta preferata. Aceste clatite sunt preparate dupa urmatoarea reteta: http://www.bucataras.ro/retete/3594/prepararea-clatitelor--pas-cu-pas.html

Prepararea caramelului: Se curata cu ajutorul uni cutit ascutit  bine toata coaja si miezul alb de pe 2 portocale si apoi se feliaza ambele portocale. Aceasta procedura se face deasupra unei farfurii, deoarece va curge mult suc de care vom avea nevoie. 

Intr-o tigaie mai adinca ,la un foc mijlociu,  se topeste untul  si se toarna zaharul. Continutul din tigaie nu se amestec cu lingura, dar se  roteste  tigaia in toate partile, pina zaharul se va topi si va incepe sa-si schimbe culoarea. In acest moment, se adauga peste zaharul topit, portocalele feliate. Si din nou se roteste tigaia in mina, pentru ca glazura sa acopere bine feliile de portocale. Se adauga tot sucul de la portocale, lichiorul si se lasa continutul sa fiarba cca 10 minute, pina caramelul se va ingrosa putin.

Se separa portocalele fierte din caramel  si  sucul de caramel- separat, in alta farfurie. In farfuria cu feliute se  adauga  gemul de piersici sau caise si se amesteca bine. Se face aceasta pentru ca sa obtinem un gust mai dulce, deoarece glazura de portocala are un gust dulce-amarui.

In glazura se adauga sucul de lamaie si se amesteca. Se i-a prima clatita , se unge o suprafata mai mult de jumatate cu gemul de portocale cu caise. Se ruleaza bine. Se ia a 2a clatita si se unge foarte putin . Peste ea se pune prima clatita rulada si se ruleaza ambele intr-o rulada . Dupa aceea, cu un cutit ascutit bine se taie rulada de clatita in 3-4 parti egale.  Asa se procedeaza cu toate clatitele. Pe un platou se aranjeaza feliutele taiate de la a 3 portocala, apoi bucatile taiate din rulada de clatite si se toarna deasupra caramelul de portocale. Se lasa  2-3 ore sa se marineze bine, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite in caramel de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort festiv Orange-Chocolate