Clatite umplute cu branza dulce

de Patricia Iordache in Dulciuri, 13 Iun 2013 | 10834 vizualizari

 

Desi prefer clatitele umplute cu dulceata de cirese amare sau visine, de data aceasta m-am gandit sa incerc o umplutura din branza dulce, smantana, lamaie si zahar. Va asigur ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • pentru aproximativ 15-18 clatite cu diametrul de 16 cm:
  • 300 gr. faina;
  • 250 ml. lapte;
  • 250 ml. bere;
  • 2 oua;
  • 1 lingura cu zahar;
  • 1 esenta lamaie;
  • un praf de sare;
  • ulei (pentru prajit);
  • pentru umplutura:
  • 170 gr. branza dulce bine scursa de zer;
  • 3 linguri cu varf de smantana grasa (20% sau mai mult);
  • 2 linguri cu zahar tos;
  • coaja rasa de la o lamaie mica;
  • 1 esenta lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu branza dulce:

Cum preparam clatitele:

Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.

Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un  polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii. 

Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.

Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.

Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.

 

TIPS-URI

1

Daca nu puteti manca la o singura masa atatea clatite, recomand sa prajiti doar jumatate din compozitie, iar restul sa o pastrati la frigider , intr-un vas acoperit, pana cel mult a doua zi cand puteti praji o noua "runda". Astfel veti manca clatite proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]