Clisa fripta si pita picurata

de Retete cu Margareta Cismasiu in Porc, 3 Iun 2015 | 4677 vizualizari

 

Cred ca fiecare ardelean are in sange clisa fripta in frigare si pita picurata cu unsoare din clisa fripta.Este un deliciu de care,fiecare s-a bucurat cel putin o data la o iesire la iarba verde. Mai demult oamenii ieseau la iarba verde pentru placerea de face si manca clisa frpta. Acum e foarte simplu sa cumperi o caserola de mici,niste carne de porc sau pui pentru a le pune pe gratar.Clisa fripta si painea picurata au devenit aperitive,in deschiderea meselor copioase cu carne fripta. E adevarat, este o adevarata bomba calorica aceasta clisa, iar untura care ajunge pe paine stimuleaza declansarea bilei, lucru nu tocmai placut. De un singur lucru ne putem bucura: lipsa totala a E-urilor. Dar cea mai mare bucurie este gustul sublim al grasimii fripte, al cepei de pe pita unsa cu unsoarea din clisa.

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clisa fripta si pita picurata:

Se taie bucati mari de clisa. Daca are si fasii de carne prin ea, e perfect. Clisa se cresteaza de-a lungul si de-a latul bucatii. Partea de jos, cea cu soricul,se lasa necrestata. Acolo se infige o frigaruie. Frigaruile se fac din bete lungi, din lemn verde. Clisa se tine deasupra focului, de preferat deasupra jarului.

Se taie felii de paine potrivite, de preferat paine de casa, pe care se presara din belsug ceapa verde tocata marunt.

Cand slanina incepe sa se topeasca,unsoarea care curge se picura pe paine. Se repeta aceasta operatie pana clisa e bine fripta, iar pita e si ea unsa bine.

Se serveste calda, alaturi de cas sau branza, oua fierte, rosii, castraveti. Un pahar de palinca merge de minune. Apoi, neaparat, luati pastile pentru digestie si faceti cat mai multa miscare. Doar sunteti la iarba verde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clisa fripta si pita picurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (3)

Panacris 1

03.06.2015, 17:23

Wooowww, ce poftă mi-ai făcut ( Mă duc să mânânc o pită cu untrură până una alta, apoi iau un cocktail de colebil, anghirol și emetin ) De neînlocuit clis friptă și scrusă pe pită prăjită

MotanLaOale 1

03.06.2015, 17:35

ce amintiri ai starnit

Rocsi 1

04.06.2015, 19:47

Arata bine, imi aminteste de zilele cand mancam si eu asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet in crusta de mirodenii