Coaste aromate

de lia maria in Porc, 12 Iul 2010 | 10255 vizualizari

 

Este o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2kg coaste porc proaspete
  • 3 fire cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 3 fire salvie
  • 4 catei usturoi
  • 1 fir ardei iute
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava)
  • 200ml  vin rosu
  • 100ml apa
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste aromate:

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.

Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte  si se toaca cat mai marunt. Se pun  toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.

Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o  inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’.

Le-am sevit cu garnitura de cartofi piure.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]