Coaste de porc cu miere si ghimbir

de alice_ciobanu in Porc, 12 Ian 2012 | 8082 vizualizari

 

Ha! Sa ridice mana sus cui nu-i place porcul? Unu, doi ... pe ici-colea. Binee! Dar niste coaste de porc suculente-suculente, dulci-aromate si putin picante? Tot mai aveti ceva indoieli? Pai ia vedeti voi cu ce minunatie de coaste aromate ne-am lins noi destele....So this is it:

 

INGREDIENTE

  • 1 kg coaste de porc
    • 150 ml miere lichida
    • o portocala, coaja si sucul
    • 1 lingurita pudra de gimbir
    • 2 lingurite mustar
    • 1 lingura de condiment "five spice" (anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, scortisoara, piper)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de porc cu miere si ghimbir:

Astfel ca pentru a obtine aceste coaste suculente, trebuie mai intai sa puneti coastele intr-o cratita larga si sa puneti apa cat sa le cuprinda putin si pe deasupra. 

Lasati pe foc pana ce da in clocot apoi reduceti flacara si fierbeti inabusit pret de 35 minute. 

Intr-un bol amestecati bine mierea cu mustarul si condimentele, amestecul turnati-l peste coastele inabusite si continuati fierberea pana ce sosul scade si se ingroasa. 

Apoi incingeti bine gratarul si puneti coastele pe gratarul sfaraind si frigeti-le pe fiecare parte maxim 4-5 minute.

Voila! 

Serviti-le rumene si aburinde, cu mana alaturi de salata de rosii cu ceapa. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc cu miere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Anamaria7 1

12.01.2012, 22:47

ok, recunosc, io-s unu' din aia 1-2 care nu zic da imediat la porc, dar la al tau zic

alice_ciobanu 1

13.01.2012, 09:51

gaby...baga reteta cu coastele alea...ca vreau si eu n

nina46 1

13.01.2012, 16:42

pai dupa ce au fiert atata, dece sa le mai pun pe gratar ? ca nu mai ramane nimic din ele ? nu merge direct pe gratar ??

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ceafa marinata