A doua reteta germana promovata in cadrul proiectului se numeste ”Coaste de porc fripte” si va putea fi degustata in cadrul Petrecerii Germane ce va avea loc pe 2 Octombrie, de la ora 19, la Bierhaus67,
Str. Erou Inacu Nicolae, nr. 67.
Ca si reteta anterioara si aceasta necesita timp, deoarece se lasa la
marinat pentru 24 de ore si apoi se frige pe grătar. Fiind o reteta simpla, este foarte important sosul marinat in care se tine carnea, astfel ca am inclus in reteta si modul de preparare a marinatei.
Reteta a fost preparata de beraria Bierhaus67 cu sprijinul partenerilor nostri, Arpis, DeKassa si Casa de vinuri nobile (in marinata am inclus vin si ulei Arpis, alaturi de condimente; apoi am tinut-o la frigider intr-un vas cu interior ceramic, de la DeKassa).
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator:
1
Pentru ca sosul marinat sa patrunda bine in carne, se inteapa suprafata carnii cu o furculita.
2
Pentru un plus de aroma, condimentele se taie cat mai marunt.
3
Carnea se intoarce periodic in sosul marinat, pentru a se patrunde uniform.
4
Vinul din marinata poate fi inlocuit cu bere pentru a fragezi carnea de porc.