Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)

de mimmi in Dulciuri, 29 Ian 2012 | 4645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza philadelphia (sau mascarpone)
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 g biscuiti picnik
  • 70 g unt topit
  • 1 plic cafea ness
  • 1 lingura zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra
  • 7 g gelatina
  • BEZEA:
  • 2 albusuri ou
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300):

Sfarmam biscuitii in robot, adaugam untul topit si omogenizam. Tapetam 4 forme cu folie alimentara, iar jos asezam un strat uniform din compozitia de biscuiti,se dau formele la frigider pana pregatim crema.  

Gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece si o lasam 10 minute in pace :), dupa care o punem pe bain-marie pana se dizolva. Mixam frisca lichida,cafeaua o amestecam cu 1 lingura zahar tos si 1 lingura apa calduta,dupa care o amestecam cu gelatina.

Punem frisca, branza, cafeaua, zaharul pudra intr-un bol si le mixam bine. In fiecare forma, turnam 1/4 din crema si o nivelam frumos, dupa care dam formele din nou la rece pentru aproximativ 1 ora. Inainte de a fi servite, pregatim bezeaua, mixand albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare 5 minute. Ornam cheesecake-urile cu bezea si dupa preferinta putem sa folosim un arzator de mana (cu gaz) cu care ii schimab "fata" bezelei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coffee cheesecake (reteta cu nr. 300)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi vişine