Compot de dovlecel

de lorreedana in Sirop / Compot, 6 Iul 2013 | 11290 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 kg dovlecei taiati

Sirop:

  • 1,2 kg zahar tos
  • 3-4 pliculete de zahar vanilat
  • 450 ml suc concentrat de lamaie
  • 6 pastile de aspirina
  • 1,5 litri de apa
  • 10-12 buc cuisoare si ½ lingurita de scortisoara macinata
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecel:

1.Se aleg 2-3 dovleci in jur de 4-4.5 kg in total.Se curata de coaja si de continutul de seminte, se spala, se scurg de apa si se cantareste o cantitate de 3 kg.

2.Se taie in cubulete (feliute) de 1-1,2 centimetri. Se pun intr-un vas cu 150 ml otet si se acopera cu apa, se lasa la macerat timp de 2 ore amestecand de cateva ori pentru ca intreaga cantitate de dovleci sa fie cuprinsa de solutie.

3.Se scurg de aceasta solutie,apoi se adauga in siropul care a dat in clocot timp de 10 minute. SE FIERB TIMP DE 10 minute (dupa ce a dat in clocot).Borcanele (de preferat sa fie cu capac de etansare) se spala si se scurg bine de apa, apoi se incarca cu compozitia clocotinda de compot. Borcanul la umplere se tine intr-un vas cu apa (cu un centimetru de apa incalzita) pentru evitarea spargerii.

4.Borcanele inchise se pun la racire lenta in paturi 6-7 ore minim, apoi se pastreaza pentru iarna in camara pe raft. Vara se poate servi de la frigider si pe post de racoritoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]