Compot de prune

de Tabita _ in Sirop / Compot, 28 Mar 2014 | 6522 vizualizari

 

Un compot bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 250 zahar (sau mai mult)
  • 1,5 l apa
  • 1 praf de scortisoara
  • cateva cuisoare
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de prune:

Se spala prunele, se curata de codite.

Prunele se pun in borcane 3/4. Se completeaza cu apa.

Se scoate apa intr-o oala. Se adauga zaharul, praful de scortisoara si cuisoarele si se pun la fiert. 

Cand clocoteste apa se adauga prunele si se lasa pana isi schimba culoarea.

Se adauga zeama de lamaie (este un bun conservant) si se pun in borcane.

Borcanele sterilizate in prealabil se pun pe lama unui cutit.

Se aseaza prunele in borcane, lasand 2-3 degete loc pentru siropul caldut. Se adauga siropul.

Se inchid bine borcanele cu capace.

Se acopera cu paturi si se lasa pana se racesc sau pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Se pastreaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune