Compot de visine

de Rocsi in Sirop / Compot, 5 Iul 2011 | 6288 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • visine(sincer nu va pot spune cantitatea exacta.eu am avut niste visine si am zis ca fac 15 borcane de compot si nu le-am cantarit)
  • zahar(3 linguri la un borcan de 800 gr)
  • aspirina sau putin conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de visine:

Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.

visinele le spalam bine si le indepartam coditele.

punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.

masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.

adaugam si zaharul necesar,3 linguri la borcan ori numarul de borcane.

punem oala pe foc,si invartim  siropul pana ce zaharul se topeste.

acesta il repartizam in fiecare borcan.

deasupra punem putina aspirina sau conservant.

inchidem bine borcanele.

le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.

punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem  un prosop curat de bucatarie.

le sterilizam la foc potrivit,pana ce observam ca visinele incep sa se crape.

cand sunt gata le scoatem din oala,le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a2a zi.

a 2a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de visine la rece