Conopidă conservată în oțet

de Panacris in Conserve, 21 Sep 2014 | 10488 vizualizari

 

Conopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 2 bucăți,
  • morcovi 2 - 3 bucăți,
  • țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
  • hrean 2-3 bucăți,
  • mărar uscat,
  • coriandru boabe 1 linguriță,
  • boabe de muștar 2 lingurițe,
  • boabe de enupăr 4-5 bucăți,
  • cimbru uscat 1 lingură,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
  • zahăr 1 lingură/litru de lichid,
  • oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.
  • Pentru decor:
  • Frunze de țelină,
  • gogoșari,
  • castraveți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă conservată în oțet:

Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic. Conopida și legumele se așează în borcane, intercalate, cu frunzele de țelină, gogoșari sau castraveți, finalizându-se cu rădăcini de hrean curățate și feliate. Pentru lichid, se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă fierbinte peste conopida din borcane. Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau  dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.

Răbdare, spor și succes! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă conservată în oțet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosar umplut cu conopida, in otet