Conopida cu pancetta si smantana

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2014 | 3386 vizualizari

 

Pancetta este un tip de sunca italieneasca neafumata. Se prepara din burta de porc, sarata si condimentata cu piper, nucsoara, chimen si usturoi si pusa la uscat pentru trei luni.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 1 cutie de pancetta
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri smantana
  • sare/piper alb
  • busuioc
  • unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pancetta si smantana:

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt.

Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra.

Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece.

Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Cand zeama a scazut si legumele sunt fierte se pune smantana si condimentele,se mai lasa cateva minute sa scada.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pancetta si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Bya Ralu 1

27.09.2014, 17:46

elucubratiiculinare

babi5 1

04.10.2014, 19:45

Buna panceta

roxana_simona 1

07.10.2014, 06:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti si copti