Conopida umpluta gratinata

de Criss in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2015 | 3765 vizualizari

 

Cu vreo doua luni in urma am vazut aceasta reteta pe facebook, de fapt era un filmulet distribuit si am facut si eu atunci o conopida umpluta. Problema e ca n-am observat ca aveam ceva pe obiectivul aparatului de fotografiat, probabil vreun strop de apa si toate pozele mi-au iesit patate. Am refacut zilele trecute reteta si pozele, dar nici de aceasta data nu sunt foarte multumita de poze. Am postat totusi reteta pentru ca e simpla, delicioasa si poate fi o idee buna pentru o cina usoara.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • cascaval
  • telemea
  • ardei gras rosu
  • bacon
  • sare
  • piper
  • smantana
  • pesmet
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida umpluta gratinata:

Conopida se spala si se pune la fiert intreaga in apa cu sare. Nu trebuie fiarta foarte tare, pentru a nu se sfarama buchetelele. Se pune intr-o strecuratoare sa se scurga si se lasa sa se raceasca.  Un vas termorezistent se unge cu unt, se pune conopida si se impaneaza cu bastonase de cascaval, telemea, ardei gras si bacon. Se presara putina sare si piper, apoi se unge toata conopida cu smantana, se presara pesmet amestecat cu cascaval ras si se pune conopida in cuptor pentru aproximativ 30 minute timp in care se va forma o crusta absolut delicioasa. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se poate taia si servi cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida umpluta gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pirojki cu camembert si mere