Copane de curcan cu bere

de elucubratiiculinare in Curcan, 13 Oct 2013 | 11078 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane curcan - aprox. 1.5 kg
  • 250 ml bere Pils
  • zeama de la o lămâie
  • o linguriță rozmarin uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de curcan cu bere:

Spălăm bine copanele. Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin. Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.  Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena. Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere. Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C. După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute. Mărim focul la 220 grade. Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.

Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan cu bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]