Copane de curcan la cuptor

de mirela0911 in Curcan, 27 Mar 2011 | 12170 vizualizari

 

Dia, bine ai zis.... sigur voi mai gati carne de curcan. Excelenta a fost. Vorba sotului dupa ce a terminat de mancat: " Asta daaa..... ar mai fi mers o pulpa!"

 

INGREDIENTE

  • 2 copane de curcan
  • 2-3 lg ulei
  • sare, piper, boia
  • ienibahar macinat
  • 8 catei de usturoi
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • 4-5 foi dafin
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa
  • 150 ml vin alb
  • 300-350 ml supa de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copane de curcan la cuptor:

Se curata si se spala bine copanele. Se sterg cu un prosop de hartie dupa care se cresteaza in cateva locuri pe ambele parti. Se pun pulpele intr-un vas de yena. Uleiul, sarea, piperul si boiaua se amesteca impreuna dupa care se ung pulpele bine. Usturoiul se curata si se pune cate un catel in fiecare crestatura. 

Peste pulpe se presara putin ienibahar macinat. Se imprastie in vas piperul, boabele de mustar si foile de dafin.

Se curata legumele. Morcovii se taie rondele, telina se taie bucati mai marisoare si ceapa se taie in 8 bucati. Se pun si legumele in vas in afara de ceapa care o punem mai tarziu.

Se toarna in vas vinul si supa de pui. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt cca o ora. Se scoate din cuptor, se indeparteaza folia si se pune ceapa. Se da din nou la cuptor pt inca 30-40 minute sa se rumeneasca frumos.

Se serveste cu garnitura si salata. Eu am optat pt cartofi pireu si salata de ardei copti.

Mmmmmmm........delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Copane de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din carne de curcan