Coq au vin rouge

de katty in Pui, 28 Ian 2015 | 3748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos(1,5-2 kg)
  • 1 borcan cepe mici murate
  • 1 borcan ciuperci intregi
  • 100 gr bacon
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 tije de telina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunze de dafin
  • cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 300 ml vin rosu de Burgundia(daca nu aveti puteti sa il inlocuiti cu un Pinot noir autohton)
  • patrunjel verde tocat fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coq au vin rouge:

Transati cocosul  in bucati potrivite  pe care le spalati si le scurgeti bine de apa.Taiati ceapa julien  si morcovul rondele subtiri.Intr-un vas incapator puneti bucatile de pui ,ceapa ,morcovul,piperul boabe ,foaia de dafin,cimbru si usturoiul.Acoperiti cu vinul si lasati la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.Scurgeti bucatile de carne ,stergeti-le bine si   prajiti-le bine pe toate partile in uleiul de masline .Adaugati ceapa ,morcovul scurse si tijele de telina taiate felii.

Lasati  sa se inmoaie cateva minute ,apoi adaugati  vinul scurs.Lasati  sa fiarba la foc mic pana se inmoaie puiul ,adaugand cate putin vin caldut  sau supa de legume.Cand este aproape gata taiati  baconul fasii si prajiti-l  in unt.

Adaugati ceapa murata scursa, lasati  cateva minute ,amestecand usor ,apoi  adaugati  ciupercile.Turnati  amestecul de bacon,ceapa si ciuperci peste pui , potriviti  de sare si mai lasati  sa dea cateva clocote.Serviti presarat  cu patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coq au vin rouge" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de pilaf de orez cu piept de pui si legume, delicios, ca la mama acasa!